Jognyilatkozat

Jognyilatkozat

A www.turistak.hu honlap a Természetvédő Turisták „Somogyért” Egyesület (TTSE) honlapja.
Felelős kiadója: Benedek Balázs, elnök

Az egyesület (2011. évi CLXXV. -„civil”- törvény szerint) közhasznú tevékenységet folytat.
Az egyesület fő tevékenysége:
1. A lakossági szabadidő sportok, ezen belül a természetjárás és turizmus szervezett keretek között történő megismertetése, szakszerű megvalósítása.
2. A somogyi és zselici temészeti, néprajzi értékeke bemutatása a szervezett túra programok során.
3. A gyermekek és a felnőttek környezettudatos nevelésében való részvétel, a környezetvédelem elősegítése.

Az egyesület NEM VÉGEZ kereskedelmi, sem utazásszervezői-, sem utazásközvetítői tevékenységet, sem egyéb, a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvényben, valamint az utazásszervező és - közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII.23.) kormányrendeletben részletezett tevékenységet, és nem is tartozik ezen jogszabályok hatálya alá.

Az egyesület és honlapjának működésére, a honlapon található adatok felhasználására a mindenkor hatályos magyaroszági jogszabályok az irányadóak.

Az egyesület honlapjáról személyes adatok (automatikus vagy kézi) gyűjtése, és azok felhasználása (kéretlen reklámok, SPAM-ek küldése)  tilos!

Az egyesület honlapjáról átvett anyagok, információk felhasználási köre nem terjedhet túl az eredeti -nonprofit- felhasználási körön! További felhasználás, a honlapról származó nagyobb mennyiségű tartalom felhasználásához (más honlapra történő beillesztéséhez) az egyesület elnökének vagy honlapszerkesztőjének írásos engedélye szükséges!

A honlap hírei vagy eseményei között megjelenített rendezvények, kiírások mindig előzetesnek tekintendők, külön értesítés nélkül megváltozhatnak, amiért az egyesület anyagi felelősséget nem vállal.

Az egyesület honlapjának FÓRUM oldalain található tartalom tulajdonosa az adott hozzászólás felhasználója. Teljes hozzászólás átvételéhez a felhasználó írásos beleegyezése szükséges.
A FÓRUMok moderáltak, a szerkesztői vagy moderátori jogokkal felruházott felhasználók bármely hozzászólás törlésére jogosultak. A FÓRUMok lehetnek nyíltak - bárki számára elérhetők, illetve zártak - csak az egyesület tagjai számára hozzáférhetők.

A honlap felhasználói regisztrációjukkal elfogadják a Jognyilatkozatban leírt formai és tartalmi korlátozásokat, a honlap használatának feltételeit.
A honlap felhasználói regisztrációja kizárólag az egyesület vezetésének javaslatára, a honlap adminisztrátorának közreműködésével lehetséges, illetve engedélyezett.

Felhasználói név választás: Tilos obszcén, vulgáris nevek használata. Bármilyen faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai hovatartozást és lelkiismereti szabadságot sértő nevek használata tilos. Kérjük, kerüljék a szándékosan megtévesztő neveket (a más felhasználó által már használt neveket) és a hozzájuk tartozó e-mail címeket.Nem engedélyezett a reklám célú név, illetve az egyesület érdekeit sértő névválasztás.

Tartalmi követelmények: A személyeskedő hozzászólásokat, illetve azokat, amelyek hátráltatják a kulturált kommunikációt, moderáljuk. A hozzászólás nem lehet zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő és másokat faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozásuk miatt bármilyen módon sértő.  Azaz a hozzászólás nem tartalmazhat: politikai agressziót, pártpolitikai agitációt, bármilyen etnikai, faji, vallási kisebbséget sértő, vagy becsmérelő kijelentést, nemzeteket, nemzeti jelképeket sértő vagy gyalázó, tiltott jelképeket tartalmazó bejegyzést, gyűlöletkeltésre bármilyen formában alkalmas kijelentéseket, rágalmazó, becsületsértő, kegyeletsértő, rémhírterjesztő, közveszéllyel fenyegető megjegyzéseket stb., jogszabályba ütköző bejegyzést, jogszabálysértésre buzdító bejegyzést. Kerülje az erőteljes érzelmi töltetű, az észérveket nélkülöző, csak a vita kedvéért írt, s a témához inkább csak lazán kapcsolódó, öncélú hozzászólásokat. Tilos a moderátor által törölt hozzászólások visszamásolása, vagy az azokból idéző bejegyzések, esetleg az azt kritizáló, sértő megjegyzések. Tilos továbbá: mások személyiségi jogait (jó hírnév, becsület, emberi méltóság stb.) sértő bejegyzés, mások személyes adatainak közzététele az érintettek beleegyezése nélkül, mások kritizálása, durva kifejezések használata.
Tilos ugyanazon hozzászólás egymás után többszöri bemásolása. Tilos hosszú szövegek céltalan bemásolása. Nem engedélyezettek azok a beavatkozások, amelyek megváltoztatják a FÓRUM vagy a honlap méretét, megjelenését, illetve akadályozzák annak rendeltetésszerű használatát. Nem engedélyezett a szövegnélküli (üres) vagy értelmetlen hozzászólás. Tilos a "Warez tevékenység", vagyis a szerzői vagy általában a hatályos jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan használatának elősegítése, terjesztése (pl. regisztrációs szám, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra). Továbbá tilos segítséget kérni ezek beszerzéséhez, használatához. Nyílt vagy bújtatott reklámtevékenység nem megengedett. Tilos üzleti érdekek megsértése: cégekkel, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban a konkrétumokat nélkülöző vádaskodás, hitelrontás.

A honlap felhasználó kérhetik hozzászólásaik és felhasználói azonosítójuk törlését.

A honlappal kapcsolatos problémákat az egyesület turistak.hu@gmail.com email elérhetőségén kérjük jelezni.

Adatvédelmi elvek

A TTSE oldalain történő regisztrációhoz csak egy elektronikus levélcím és egy felhasználói név megadása szükséges. A megadott levélcímet nem nyilvános adatként kezeljük, azt csak a felhasználók felé történő esetleges kommunikáció során használjuk fel. Ezen alapadatokon felül tagjaink személyes részleteket is megadhatnak (teljes név, lakhely, foglalkozás, Skype név, honlap stb.). Ezeknek az adatoknak a megadása nem kötelező, különös tekintettel arra, hogy nyilvánosan elérhetően jelennek meg a rendszerben.
A felhasználók által felvitt tartalmak (fórum témák, hozzászólások, cikkek) nyilvánosan megjelenő adatok.
A TTSE oldalain megjelenő tartalmak nézettségéről, a felhasználói szokásokról és trendekről összesített adatokat tartunk nyilván, melyek egyes személyekhez nem köthetőek. Felhasználóink részére a számukra új hozzászólásokat automatikusan követjük, ehhez elkerülhetetlen, hogy azt is tároljuk, hogy mikor látogattak meg utoljára bizonyos tartalmakat oldalunkon. Ezek az adatok a rendszerből más felhasználók számára nem lekérdezhetőek.
Az adatok, melyeket oldalaink böngészése közben a kiszolgáló szerver és a kiszolgáló szoftver rögzít: az IP cím, a böngésző típusa, az operációs rendszer, a hivatkozó oldal (ha van), a meglátogatott aloldalak.
A regisztrált felhasználók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. A TTSE a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a kapcsolódó szolgáltatások üzemeltetéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább. A TTSE fenntartja magának a jogot a weboldal regisztrációs feltételeinek megváltoztatására, amelyről a regisztrált felhasználóknak értesítést küld e-mail útján.
A személyes adatokkal az alábbi jogszabályok szerint járunk el:
- a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény
- az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény
- a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének a tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzata, különös tekintettel a személyes adatok és információk kezeléséről és védelméről szóló 2. számú mellékletre.

TTSE
2015. október 31.

A Természetvédő Turisták „Somogyért” Egyesület adatvédelmi szabályzata (GDPR) a www.turistak.hu/gdpr oldalon elérhető.